lt
lb

Historie Shot' 65

Vorige pagina Naar hoofdstuk 4

Hoofdstuk 3: De hoofdmachten kampioen

Senioren

Het oudste krantenartikel uit het Shot'65 archief geeft aan de Shot 1 kampioen is geworden in 1972 in een enerverende wedstrijd tegen AMROBA-1. Shot'65 promoveerde naar de promotieklasse. Helaas vermeld het artikel geen namen van de toenmalige kampioenen.

Dit moet een van de eerste hoofdmachten van Vitesse zijn geweest.
Hier poserend voor de camera in 1956.

Het jaar na de titel in de tweede klasse werd hetzelfde team ook kampioen in de promotieklasse en promoveerde naar de eerste klasse.

De titel in de promotieklasse werd uitbundig gevierd (april 1972)
Vlnr: Voorzitter Henk Overbeek, de spelers H. Beeck,
Hans Rentink, Gerhard Geesink, Wietske Ritskus en Leo Stolk.

Alsof het niet op kon veroverde het jaar daarop Shot'65 opnieuw de titel. Voor de derde achtereenvolgende competitie kampioen! Dit is tot op heden nog geen enkele eerste team van de Zwijndrechtse club gelukt. Voor deze titel stonden Henk de Kraa, Jan Kortschot en Leo Stolk garant. Zij promoveerden in december 1973 naar het landelijk (promotie-overgangsklasse).

Een volgende mijlpaal werd bereikt toen Shot'65 begin jaren 90 opnieuw promoveerde naar de landelijke vierde divisie. Het werd een drama seizoen want de overstap van regiotafeltennis naar landelijk bleek enorm. Het toenmalige team was een team dat te vergelijken was met het team uit de beginjaren zeventig, jong en onervaren en bol van ambities.

Naar de vierde divisie :
Vlnr: Steven van Woerkens, Marc Uiterwijk Winkel, Rachid Ahmed.
Bergeijk thuis 1-9
Korenbeurs thuis 0-10 Belcrum uit 2-8 verlies

De degradatie was na vijf wedstrijden al definitief. Uiterwijk Winkel koos voor een leven zonder Shot'65 en verdween van het toneel om te gaan studeren in Amsterdam. Dit maakte de weg vrij voor nieuwe helden aan het front. Zhenhua Yu voorheen spelend bij GKB Salamanders, NS Rotterdam en Serve'71, Bert Korteweg en Martin Diepstraten beiden van het Ambachtse Serve'71 kwamen de gelederen versterken. De titel en promotie naar de vierde divisie lukte met Michel van Dordregt, Bert Korteweg en wederom Steven van Woerkens in 1993.

Team 1 uit 1993.
Vlnr: Bert Korteweg, Michel van Dordregt en Steven van Woerkens.

De grote sprong in het diepe was de promotie in het najaar van 1994 naar de derde divisie. In een duel met Budilia in Budel, waar zo'n dertig Shotters waren meegereisd, haalde Shot'65 het en schreef opnieuw historie. Het bleek achteraf ook het laatste jaar voor Rachid Ahmed in de hoofdmacht van Shot'65.

Primeur in de geschiedenis van Shot'65: naar de derde divisie:
Vlnr: Zhenhua Yu, Rachid Ahmed, Michel van Dordregt, Steven van Woerkens.

Het team degradeerde kansloos. De jaren die volgden waren vooral frustrerend voor de hoofdmacht. Er werden vooral tweede plaatsen behaald in de vierde divisie. Tot het grote moment waarop het opnieuw lukte om naar de derde divisie te promoveren. In de voorjaarscompetitie van 1999 promoveerden zowel het eerste als tweede team naar de derde divisie. Zhenhua Yu, Marcel Rooijers, Danny Sparreboom en Michel van Dordrecht (team 2) en Jeroen Kivits, Steven van Woerkens en Jan Willem Ekema (team 1)

Het lukte Steven van Woerkens, Jan Willem Ekema en Jeroen Kivits
om in het voorjaar van 1999 naar de derde divisie te promoveren.

In tegenstelling tot voorgaande promoties lukte het met een aanpassing, Martijn Bekker ipv. Jan Willem Ekema wel om zich te handhaven in de derde divisie. Helaas gaf Jeroen Kivits de voorkeur aan FVT/de Keij en wordt in het seizoen 2001-2002 zijn plaats ingenomen door de van het Haagse Wibats afkomstige Koen Vink. Hij woont sinds kort in de Drechtsteden.Steven van Woerkens speelt nu vanaf 1987 onafgebroken in de hoofdmacht van Shot'65.

Jeugd

Ook bij de jeugd waren er mijlpalen. In de beginjaren zeventig speelde Shot'65 landelijk B. Eric van den Berghe, Hans Wendt, Robert Haartsen en Willem Jan van Eijsden in het seizoen 1976-1977. Ook Rachid Ahmed, Tarik Fawzi, Anton Luijks en Tonny van de Steenhoven in het seizoen 1986-1987.

Ook was er in de jaren negentig een team dat na de titel in de afdeling Dordrecht ook kampioen werd in het landelijk C en daarna doorstoomde naar het landelijk B.

Team 1 naar landelijk C:
vlnr: Martijn Kroon, Danny Sparreboom, Bart Sterkenburg
Team 1 naar landelijk B: vlnr:
Danny Sparreboom, Chris van Namen, Bart Sterkenburg

Het tweede jeugdteam speelde in die tijd landelijk C. Zij hadden meer voorgangers.
Peter van Vuren, Jeroen Lans en Jan Vos (1977-1978)
Paul Vos, Steven van Woerkens en Omar Fawzi (1984-1985)
Jeroen van Woerkens, Bert Scheurwater en Omar Fawzi (1985-1986)
Het team dat in de 1990-1991 van de afdeling naar het landelijk C promoveerde was het tweede team dat in een zinderend duel met TALANI uit Nieuwpoort een 1-3 achterstand omboog naar een 5-5 gelijkspel. Dat was voldoende voor promotie. De coaches, Gerd Fröberg en John Smidt!!

Het tweede jeugdteam dat naar het landelijk C promoveerde in 1991:
vlnr:Rob Neuteboom, Erik Jan Bosselaar en Patrick Zachariasse.

Lisette van Waas, Henk Jan en Jaap Mol in het seizoen 1994-1995 en Arjo Roos, Henk Jan Mol en Coen Striegel in het seizoen 1999- 2000) behaalden deze prestatie ook.

Vorige pagina Naar hoofdstuk 4
rt
rb
© Copyright 2013 - 2024 - Tafeltennisvereniging Shot '65