lt
lb

Historie Shot' 65

Vorige pagina Naar hoofdstuk 5

Hoofdstuk 4: De toernooien en hun kampioenen

Er zijn door de jaren heen diverse belangrijke toernooien gespeeld waar Shot'65-spelers succesvol waren.

Unilevertoernooien

In de jaren tachtig werd bij tafeltennisvereniging Xerxes uit Rotterdam het Unilevertoernooi georganiseerd. Door de jaren heen speelden diverse Shot'65 leden namens Unilever dit toernooi.

Unilevertoernooi 1982. vlnr; Hetty van Vuren, Jan Kortschot, Aad Hennekes,
René Buys, Elmer de Bruin, Theo Limpens, Jan van Heiningen.

Na afloop van de Unilevertoernooien werden er bijzonder uitgebreide buffetten geserveerd.

Unilevertoernooi 1985 wed afgesloten met een uitgebreide maaltijd.

Clubkampioenschappen

Sinds 1980 heet de trofee die de clubkampioen wint de Henk Overbeek beker. De eerste keer die deze prijs win was George Middeldorp Hij versloeg Robert Troost en Jan Kortschot. Bij de jeugd ging de titel naar André van Rutten. Mark van der Klift werd tweede en Elly de Kok derde.

Zhenhua Yu werd in 1997 clubkampioen en krijgt van tournooicommissaris
Peter Vroegop de Henk Overbeek beker.

Andere winnaars van de Henk Overbeek trofee zijn Elmer de Bruin , Steven van Woerkens, Marcel Rooijers, Martijn Bekker, Rachid Ahmed, Zhenhua Yu, Jan Kortschot, Peter Beekhuizen en Bert Scheurwater. Waarbij nog vermeld moet worden dat Steven van Woerkens de beker vier keer heeft gewonnen. Bij de jeugd waren het Lisette van Waas, Rob Neuteboom, Coen Striegel, Henk Jan Mol, Rachid Ahmed, Steven van Woerkens, Tim Schilt, Stefan Terwijn, Jaap Mol, Bart Sterkenburg en Danny Sparreboom.

De Open Zwijndrechtse kampioenschappen

Deze werden voor het eerst georganiseerd in 1970. De eerste Open Zwijndrechtse kampioen was A. Staat. Hij herhaalde dit kunststukje weer in 1971. In de Vonkenberg werd toen door zestig deelnemers gestreden om de felbegeerde titel.

De vonkenberg 1972, Open Zwijndrechtse Kampioenschappen

Herman de Kok en Eddy van den Broek werden derde in hun licentieklasse. Bij de jeugd was het Henk de Kraa die won. In 1973 was de Vonkenberg opnieuw het toneel voor de titelstrijd. Dhr. Staat werd onttroond door een illuster viertal onder aanvoering van Wim van Hees, Leo Stolk, Jan Kortschot en de latere winnaar Gijs de Heer. In 1974 en 1975 was het Jan Kortschot die de titel behaalde. Bij de jeugd was het de 14 jarige Eric van den Berghe de sterkste. Gerard van Drielen (nu nog steeds lid) werd tweede in de 3de klasse bij de junioren. Samen met Robert Zwager haalde hij zilver in het dubbelspel. In 1984 was het Willem Jan van Eijsden die de titel opeiste. In de finale versloeg hij de winnaar van 1983, Peter van Vuren. Het was voor het eerst dat Van Eijsden en Van Vuren, nadat zij in de beginjaren zeventig Shot'65 verlieten, aan de Open Zwijndrechtse kampioenschappen meededen. André van Rutten was in die tijd de beste tafeltennisser bij de jeugd.

Willem Jan van Eijsden ontvangt de beker.
Op de achtergrond kijkt Wim van Hees mee.

In 1985 en 1986 was het de beurt aan Peter Beekhuizen. Hij was de sterkste in de finale waar hij van Willem Jan van Eijsden en Jan Kortschot wist te winnen. Bij de jeugd was het Rachid Ahmed die in de finale won van Tarik Fawzi. Gerd Fröberg, Huub van Dijk en Aad Hennekes stonden op het podium in de 3e en 4e klasse. Paul Hendriks werd tweede bij de recreanten. Bij de pupillen was het Roland Florisson die de titel won.

Peter Beekhuizen


De Open Zwijndrechse kampioenschappen 1985

Er volgend vele kampioenen na Beekhuizen. Er is één opmerkelijke speler die de titel in de jaren negentig veelvuldig won en dat was Steven van Woerkens!

Steven van Woerkens

Vele jaren werd er gestreden om de Open Zwijndrechtse titels. Helaas is het evenement in 2001 door gebrek aan inschrijvingen niet doorgegaan. Het huidige bestuur doet er alles aan om in 2002 weer een sterk deelnemersveld op de been te brengen.

De laatste Open Zwijndrechtse kampioen bij de jeugd is Tim van Berne. De 13 jarige speler van Shot'65 won de Open Titel in de Open klasse 3.

Tim van Berne

De afdelingskampioenschappen

Deze spelen zich sinds jaar en dag af in de Stererenburghal in Dordrecht. Steven van Woerkens is meerdere keren afdelingskampioen geweest.

Steven van Woerkens ontvangt van afdelingsvoorzitter
Cees Korevaar de afdelingsbeker in 1996

Marcel Rooijers won in 1999 de titel. De Dordtenaar kopte met "OPA" Rooijers pakt zijn eerste afdelingstitel. Het is er tot op de dag van vandaag bij gebleven. Rooijers (32) won van Michel van Dordregt in de finale. Alex Bom won dat jaar de licentie G en Leon Timmerman de licentie H.

Martijn Bekker wint Open Dordse

Andere aansprekende resultaten waren ongetwijfeld de Open Dordtse kampioenschappen van 1998 die door Martijn Bekker werden gewonnen. Ook Steven van Woerkens won deze titel meerdere keren.

Bekercompetitie

Een bijzondere prestatie werd behaald door Yvonne Smeulers en Huub van Dijk. Zij wonnen de beker-competitie van de afdeling Dordrecht in 1997 Huub (4e klasse) en Yvonne (5e klasse) moesten daar vijf avonden voluit voor gaan. Huub: "Ik merkte dat we vaak onderschat werden en daardoor grepen we elke kans die we kregen".

Huub van Dijk en Yvonne Smeulers

Op 5 februari 2001 behaalde voor het eerst in de geschiedenis van Shot'65 een speler een Nederlandse titel. Jeroen Kivits werd kampioen in de C-licentie. Kivits, nu spelend voor FVT/De Keij, was niet de enige die succes boekte op de Nederlandse kampioenschappen. Lisette van Waas en Sjoukje Knobbe veroverden brons in het dubbelspel. Steven van Woerkens en Zhenhua Yu wonnen zilver in het dubbelspel.

Jeroen Kivits
Vorige pagina Naar hoofdstuk 5
rt
rb
© Copyright 2013 - 2024 - Tafeltennisvereniging Shot '65