lt
lb

Historie Shot' 65

Vorige pagina Naar hoofdstuk 6

Hoofdstuk 5: Toppers bij Shot' 65

De interlands

De kranten stonden er bol van "Shot'65 gaat een interland organiseren". Bram de Muijnck vroeg het bestuur van Shot'65 om een interland te mogen organiseren. In die tijd was de Muijnck regelmatig betrokken bij de organisaties van interlands. Het bestuur gaf aan dat zij er welwillend tegenover stond maar het mocht geen geld kosten. Wat er toen in drie weken is gepresteerd door Shot'65 is zeer uitzonderlijk te noemen. Wat één interland zou worden werd in totaal drie interlands en de organisatie van de Kick Off, de officiële start van de eredivisie. De sponsors waren niet moeilijk te vinden. De Rabobank, die in 1980 ook al betrokken was bij de opening van het clubgebouw aan de Saturnusstraat, was ook nu bereidt om te sponsoren. Ook Verkerk installatietechniek met als directeur Dhr. Schneiders wilde wel zijn steentje bijdragen. Toen de gemeente Zwijndrecht bereidt bleek te zijn de ontvangst en een diner te organiseren en de NTTB garant zou staan voor eventuele verliezen was de deal rond.

Vlnr: Dhr. Bronkhorst (Rabobank), Dhr. Schneiders (Verkerk) en Dhr. Van Rietschoten (Rabobank).
Op de achtergrond Bram de Muijnck Dordtenaar 11 november 1996

Zaterdag 14 december 1996. Nederland – Tsjechië

Na een zeer korte periode van keihard werken brak vrijdag de 13e aan. De dag waarop de Tsjechische dames arriveerden in Nederland. Na aankomst zouden de dames ontvangen worden door Burgemeester Corporaal in de burgerzaal. Op vrijdag de 13de werd de vloer gelegd in een recordtempo door een tiental vrijwilligers. In de middag trainde Nederland reeds en na de ontvangst in het gemeentehuis verkenden de Tsjechische dames de zaal.

De gemeente Zwijndrecht verzorgde voor de teams, het bestuur van Shot'65
en de sponsors een uitgebreid diner.

De wedstrijd was totaal uitverkocht. De NOS had een cameraploeg gestuurd die een samenvatting op Studio Sport uitzond.

Het publiek Op één losrakende omheining na verliep alles op rolletjes.
Aad Hennekes had de door de warmte losgelaten zonwering
binnen een minuut weer vast.

De wedstrijd werd met 4-0 gewonnen en iedereen was vol lof over de organisatie. De tweede speelzaal aan de Saturnusstraat was omgetoverd tot een Frans plein.

Gerard van Waas die vrolijk achter de bar iedereen van een natje voorzag Nederland: Melissa Muller, Gerdie Keen, Emily Noor,
Evelien Hengstman en coach Peter Engel

Na afloop van de wedstrijd gebeurde er iets waarvan de gevolgen nog steeds merkbaar zijn binnen Shot'65. Een groep Shotleden nodigden de dames van Nederland en Tsjechië uit op mee te gaan stappen. Het klikte kennelijk zo tussen de twee groepen dat vrijwel direct daarna de afspraak werd gemaakt om mee te gaan naar de uitwedstrijd in Tsjechië. Wat als een grap begon werd toch werkelijkheid. Erik Jan Bosselaar, Huub van Dijk, Jaap van Popta, Patrick Kleijn en Jeroen van Woerkens vlogen op 27 januari 1997 naar Praag met de Nederlandse ploeg mee naar Tsjechië.Met het vliegtuig naar Praag, de bus naar Brno en het spoor naar Hodonin. Het werd een barre tocht die resulteerde in een ervaring die de vijf hun leven lang niet meer zullen vergeten. "Amoureuze ontwikkelingen" noemde TTM (tafeltennis magazine) het. Het werd in Tsjechië slechts even spannend. Melissa Muller verloor haar eerste wedstrijd (0-1). Daarna walste Nederland over de tegenstander heen en won met 4-1.

Huub van Dijk, Peter Engel, Melissa Muller, Erik Jan Bosselaar, Emily Noor, Jaap van Popta,
Gerdie Keen, Patrick Kleijn en Jeroen van Woerkens in Tsjechië

22 februari 1997:
Nederland-Rusland (dames)
Nederland- Hongarije (heren)

De volgende tegenstander van Nederland in de race naar de Superliga werd Rusland. Wat toen niemand had verwacht gebeurde toch. De dameswedstrijd tegen Rusland is in combinatie met de herenwedstrijd tegen Hongarije gespeeld worden op 22 februari 1997 in Theater De Uitstek. Maar het enthousiasme door de Hollandkoorts was enorm. Een derde sponsor sloot zich aan bij Verkerk installatietechniek en de Rabobank. Smitfort Staal BV, in de persoon van directeur Johan Smit. Ook nu werden alle teams ontvangen in de burgerzaal van het Zwijndrechtse gemeentehuis. Dit keer was het de wethouder van Welzijn, dhr. Abee, die de genodigden toesprak. Ook nu werd er weer een heerlijk diner geserveerd.

De Nederlandse dames samen met de gasten uit Rusland. De Nederlandse heren met de gasten uit Hongarije

De volksliederen werden gespeeld door 2 trompettisten van de Toonkunstmuziekschool uit Dordrecht. De zaal was met 275 man uitverkocht. De sfeer was heel goed. Het eten verzorgt door specialiteitenrestaurant De Mandarijn . De TV was er en maakte mooie opnames en interviews met de spelers. De lichtkwaliteit was perfect, de vloer zeer mooi zwart. Het ontbrak eigenlijk maar een ding, het resultaat.

Huub van Dijk, Jeroen van Woerkens, Jaap van Popta,
Patrick Kleijn en Erik Jan Bosselaar in De Uitstek 1997.

De heren verloren met 0-4 tegen Hongarije met een sterk verjongd team zonder Trinko Keen en Danny Heister. De dames verloren met 1-4 van Rusland zonder Gerdie Keen en Mirjam Hooman. De jonge generatie kwam er niet aan te pas. Toch was iedereen tevreden na afloop van het evenement. In zijn speech na afloop prees Ton van Happen, de topsportmanager van de N.T.T.B, Shot'65 voor de enorme inzet van de afgelopen maanden.

Kick Off

Opgelucht leunde iedereen achterover om weer over te gaan tot de orde van de dag toen Bram de Muijnck opnieuw een verzoek kreeg van de N.T.T.B. Dit keer om in theater De Uitstek de officiële start van de eredivisie, De Kick Off, te organiseren.

De eerder genoemde sponsors werden gebeld en waren direct bereid om mee te werken aan dit bijzondere evenement. Bijzonder werd het ook. De trekpleister werd Bettine Vriesekoop die samen met Sabrina Moretti haar zelf ontworpen kledingline ten toon spreidde in een demonstratiewedstrijd. De presentatie was in handen van Edward van Kuilenborg van Studio Sport.. De sponsors werden na afloop uitgebreid in het zonnetje gezet.

Vorige pagina Naar hoofdstuk 6
rt
rb
© Copyright 2013 - 2024 - Tafeltennisvereniging Shot '65