lt
lb

Historie Shot' 65

Vorige pagina Naar hoofdstuk 7

Hoofdstuk 6: Clubactiviteiten

De avondvierdaagse

In 1973 liep Shot'65 voor het laatst mee met de avondvierdaagse. In die jaren was het voornamelijk Henk Overbeek die als stuwende kracht achter de avondvierdaagse zat.

De vlaggendragers Eric van den Berghe en??. Elly de Kok loopt direct achter de vlag. Twintig jaar later liep Shot'65 weer mee met de avondvierdaagse.

Jubilea

Zoals al eerder vermeld is Shot'65 ontstaan uit de fusie tussen Vitesse en Flits.

5 jarig jubileum

Jan Zoon (eerste penningmeester): "Het eerste jubileum werd gevierd in 1956. Vitesse bestond vijf jaar en ter ere van dit jubileum hebben alle leden toen een speciale asbak "ontvangen".

10 en 20 jarig jubileum

Over deze jubilea is weinig tot niets bekend.

25 jarig jubileum

In het recreatiegebouw van Sporthal 't Hoff aan de Lindtsebenedendijk hield Shot'65 een receptie om het 25 jarig jubileum te vieren. De wethouder van onderwijs, personeelsbeleid en vrijetijdsbesteding, Henk Nellen, een delegatie van het medisch sportkeuringsbureau, de voorzitter van de afdeling Dordrecht, Leen Rietveld, en vertegenwoordigers van diverse verenigingen kwamen het bestuur gelukwensen met het 25 jarig bestaan. De vereniging telde in die tijd 110 leden. Lid worden was niet duur. Fl. 4.25 per maand voor junioren en fl. 6.75 voor senioren.

vlnr: Ton Lucas, Dolf van den Berghe, voorzitter Henk Overbeek,
Cock van den Berghe, Herman de Kok en Sjoerd Rijpma.

30 en 35 jarig jubileum

Deze beide jubilea zijn niet gevierd. De wankele financiële situatie van de vereniging was daarvoor de reden.

40 jarig jubileum

Dit werd groots gevierd in de Vonkenberg. Een groot toernooi met veel deelnemers, een smakelijke maaltijd en een receptie/feestavond.

Het toernooi
De jongeren van de club met een hoop lol
De ouderen in een serieus gesprek
De kampioenen werden gehuldigd: Gerd Fröberg, Ron van Huit,
Marcel Sandee, Patrick Zachariasse en Rachid Ahmed

50 jarig jubileum

Op Zaterdag 29 september 2001 was het dan zo ver. Het vijftig jarig jubileum!. De dag werd geopend door de voorzitter Bert Korteweg.

Bert Korteweg opent het jubileumfeest.

De dag was opgesplitst in vier delen: Een toernooi waar ook 9 Belgische gasten uit Zwijndrecht aan meededen. Een receptie met daarin een demonstratie van Trinko Keen en Jonah Kahn en een feestavond in restaurant Westerkade.Het toernooi was met 60 deelnemers goed bezet. Het werd een vriendschappelijk toernooi waarbij jeugdspelers gekoppeld waren aan senioren en samen dubbelden.

Een jeugdlid gekoppeld aan een senior.
De winnaar bij de senioren Zhenhua Yu krijgt de bijbehorende beker
uit handen van wethouder A.Abee.
Bij de junioren was het Adam Stam die het jubileumtoernooi won.

De receptie werd bezocht door een kleine 200 personen. Het was met name de opkomst van de oprichters die opzien baarde. Jan Zoon, de eerste penningmeester van Shot'65 schonk de vereniging een asbak die hij ontving bij het vijfjarig jubileum in 1956.

De heren Van Lelieveld (links) en Zoon (rechts) genoten volop
van de demonstratie.

Wat opviel tijdens de receptie was het grote aantal oud gedienden die verschenen tijdens de receptie.

vlnr: Robert Troost, Jan Kortschot, Elmer de Bruin en Rene Gaillard. Trinko Keen baant zich een weg door de supporters.

Trinko Keen speelde een spetterende demonstratie met Jonah Kahn. Huub van Dijk werd met algemene stemmen gekozen tot scheidsrechter en schikte zich uitstekende in zijn rol. Tijdens de demonstratie kregen twee jeugdspelers hun prijs die zij gewonnen hadden tijdens het trainingskamp. Zij speelden een mini-game tegen Trinko Keen.

Richard Boertje (rechts) contra Trinko Keen Tim Schilt (links) contra Trinko Keen

Na de demonstratie genoten de genodigden van een buffet en een geweldige feestavond in restaurant De Westerkade. Ook hier was de sfeer voortreffelijk.

Er werd volop genoten tijden de feestavond

Sport overdag

In 1984 werd door Shot'65 het initiatief genomen om in Zwijndrecht te beginnen met sporten overdag. Voor fl. 2.50 per keer konden op verschillende plaatsen in Zwijndrecht mensen terecht die, om wat voor reden dan ook, overdag willen sporten. De eerste bal werd geslagen op 17 september 1984.

Bram de Muijnck , Dordtenaar januari 1985.

Shot'65 was erbij vanaf het eerste uur. De eerste begeleiders waren Sjoerd Rijpma, Rob Witter, Bram de Muijnck.Met financiële steun van de gemeente redde Shot'65 het en loopt het project nu al ruim 17 jaar.Na een moeizame start met maar 2 of 4 spelers werd in het begin van de jaren negentig elke vrijdag met 12 tot 14 recreanten getafeltennist.

De begeleiding van nu, bestaande uit Jan van Heiningen en Wim van Hees, kan rekenen op een goed aantal vaste gasten.

Slotavonden

Elk jaar, aan het eind van het seizoen, houdt Shot'65 een slotavond. Al jaren lang wordt er gebarbecued. Gourmet en fondue zijn ook voorgekomen.De voorzitter houdt een slotspeech. Het jaar wordt geëvalueerd. Er wordt gedronken en gegeten en iedereen gaat op vakantie. Een paar voorbeelden:

1983 1983
1986 1996
1997 2000 Muziek verzorgt door Bart Korteweg met vrienden

Disco- dansavonden

In de jaren 80 startte Shot'65 disco avonden. De avonden werden uitstekend bezocht. Peter en Bram de Muijnck en Marcel Weeda verzorgden in de beginperiode de muziek. Het record aantal gasten was 125 in 1986. Ttv. Dordrecht was met ruim veertig leden vertegenwoordigd op de discoavonden. Helaas eindigde de laatste disco avond in een drama toen op de weg naar huis de geleende disco-installatie van Cees van de Herik op de straat terecht kwam. De auto van René Gaillard bleek niet goed afgesloten en bij een bocht naar links verdween de gehele installatie rechts op de straat. In 1986 werd de slotavond opgeluisterd door live muziek. Het illustere duo Rob Witter en Gerard Wold speelden muziek uit de jaren zestig. Het hoogtepunt van die avond lag in het feit dat Eddy van den Broek nummers zong uit zijn tijd.

Speciale avonden

Met veel succes worden er door de activiteitencommissies klaverjasavonden georganiseerd. Een ander e activiteit die veel leden naar de Saturnusstraat bracht waren de video-avonden. In 1999 startte Shot'65 met dartavonden. Er is zelfs een dartcompetitie opgezet waar veel leden aan meedoen.

Eddy van den Broek solo. Links Rob Witter,
rechts Gerard Wold op de slotavond van 1986

Shotboys

Wat begon als een grapje op initiatief van Erik Jan Bosselaar, is in de loop van het seizoen 2000-2001 bittere ernst geworden. Shot'65 voetbalt met een aantal zeer fanatieke spelers mee in de zaalvoetbalcompetitie onder de naam SHOTBOYS. Tot ieders verbazing ging het zo goed in de competitie dat er een periodetitel werd behaald en dat tot drie wedstrijden voor het eind van de competitie men nog meestreed voor het kampioenschap. In de nacompetitie werd een plaats in de tweede klasse bewerkstelligd.

Boven vlnr: Alex Bom (keeper), Erik Jan Bosselaar (aanvoerder), Steven van Woerkens, Henk Jan Mol,
Beneden vlnr: Jeroen van Woerkens, Martijn Bekker, René Pronk, Marcel Rooijers.
Op de foto ontbreekt de vaste reserves Patrick Kleijn en Johan Groeneveld.

Van Taptoe naar Kindertafeltennisfeest.

In 1985 organiseerde Shot'65 een van zijn eerste scholierentoernooien. In de jaren 90 begon Shot'65 met de taptoe tafeltennistoernooien.

1985. Scholierentournooi. De finale werd geteld door Gerhard Geesink,
de toenmalige voorzitter en internationaal scheidsrechter.

In de hoop er jeugdleden voor Shot'65 mee te winnen zetten een grote groep vrijwilligers hun schouders onder dit fenomeen. De aantallen kinderen die meededen steeg van 40 naar ruim boven de 100.

In 1995 was het de wethouder van welzijn Albert Abee
die de prijzen kwam uitreiken

In 1998 kwam burgemeester Corporaal zelf om de prijzen uit te reiken. In 2000 bereikte het toen van naam veranderde basisscholentoernooi zijn hoogtepunt. Het kindertafeltennisfeest werd bezocht door ruim 100 kinderen. 15 vrijwilligers zorgden voor de begeleiding. De school die voor de derde achtereenvolgende keer de schoolprijs won was De Impuls in 2001. Tot grote vreugde van alle deelnemers van de basisschool uit Walburg.

De kampioenen van 2000 die ook alle drie lid zijn geworden van Shot'65:
Gerald, Ivan en Sven. Ze poseren hier met Gerdie Keen.
De Impuls verovert voor de derde keer de beker

In maart 2001 haalde de basisschool De Impuls met deze vreugdevolle foto de cover van TTM, het landelijke tafeltennisblad.

Vrijwilligersavonden

Alle vrijwilligers worden sinds een aantal jaren door het bestuur van Shot'65 in het zonnetje gezet. Dit gebeurt door middel van een vrijwilligersavond. Deze avond staat in het teken van een gratis diner of buffet die door het bestuur van Shot'65 wordt aangeboden. De sponsors doen ook een duit in het zakje. Lisette van Waas (lid van de activiteitencommissie) regelt en organiseert deze gezellige avonden.

De speech van de voorzitter ontbrak ook nu niet.
Bert Korteweg brengt een toost uit op de vrijwilligers in 2001.

Nieuwjaarsbijeenkomsten

De traditionele nieuwjaarsbijeenkomsten zijn net zoals de slotavonden en de vrijwilligersavonden een jaarlijks terugkomend fenomeen. Ook hier spreekt de voorzitter van de vereniging de leden toe.

Nieuwjaarsreceptie 2000-2001. Vlnr: Theo Limpens, Marianne Kom,
Mevr. van Waas, René Pronk en Erica van Berne
Vorige pagina Naar hoofdstuk 7
rt
rb
© Copyright 2013 - 2024 - Tafeltennisvereniging Shot '65