lt
lb

Historie Shot' 65

Vorige pagina

Hoofdstuk 7: Bijzondere aandacht

In de prijzen

In het jaar dat de kantine aan de Saturnusstraat werd geopend won Shot'65 de hoofdprijs in de Dordtenaar Verenigings Loterij.

Op de foto uit de Dordtenaar de prijswinnaars met op de voorgrond
Cock en Dolf van den Berghe

Shot'65 hield meer dan een kwart van de aangevraagde loten over en omdat in het reglement was bepaald, dat een dergelijke hoeveelheid niet kon worden teruggenomen, besloten de leden het restant maar zelf te kopen. En juist op één van die loten viel de hoofdprijs.Om het publiek te vermaken in de Kunstmin was Harry Touw uitgenodigd om samen met Lee Towers en Robert Paul het publiek te vermaken.Het geld is ten goede gekomen van de gehele club. Dit in tegenstelling tot wat in het krantenartikel staat vermeld.

Sponsors

Shot'65 heeft in zijn bestaan veel sponsors gekend. Heijbeek en de Rabobank sponsorden de opening van het Clubgebouw aan de Saturnusstraat in 1980. Verkerk installatietechniek, Smitfort BV en de Rabobank sponsorden de interlands en de kick off in 1997. De gemeente sponsorde door de gasten ontving uit Rusland, Tsjechië en Hongarije te ontvangen en te voorzien van diners.

Het bedrijf van de familie Florisson, (Trains) was de eerste die een team van Shot'65 geheel in het nieuw stak.

Gert Jan Smol, Roland Florisson, Alex Bom en Aad Hennekes

Na jaren van zoeken werden er voor de selectie een kledingsponsor gevonden. Jan de Boer Sport. Hij voorziet de selectie van Shot'65 van een compleet kledingpakket. Ook krijgt de clubgrote kortingen bij aankoop van artikelen. Marcel Rooijers is de contactlegger van deze belangrijke kledingsponsor. Een echt grote slag sloeg het bestuur in 1998. Hombra BV, bedrijf van Piet Hommes ,recreantlid van Shot'65 schonk de hele vereniging een aanzienlijk bedrag voor drie jaar. Het geld komt ten goede aan de gehele vereniging.

Jan de Boer tekent het contract in het bijzijn van Marcel Rooijers. Piet Hommes tekent het contract in het bijzijn van voorzitter Bert Korteweg

De Hotelcheque Benelux heeft het mogelijk gemaakt om via sponsoring Gerdie Keen aan te trekken als jeugdtrainster. Zij sponsoren ook het jubileum net zoals EREM Elektrotechniek b.v. Het bedrijf van Cor van Gool.

Leden met bijzondere hobby's

Yvonne Smeulers

Na meer dan drie jaar assistent te zijn geweest van diverse hoofdtrainers, mocht Yvonne Smeulers zelf aan de slag als jeugdtrainer. "Na zo'n training ben je echt versleten, maar ja ik maak het mezelf niet makkelijk want ik ben vreselijke fanatiek en kritisch maar laat de kinderen juist op een speelse manier met de tafeltennisport in aanraking komen", je hebt soms vier ogen en oren nodig. Smeulers (22), studeert viool aan het conservatorium en speelt zelf nog maar een paar jaar bij de Zwijndrechtse tafeltennisvereniging maar is verslaafd aan het spelletje.

"We starten altijd met een paar spelletjes en daarna gaan we diverse oefeningen doen die voor alle deelnemers aan de training uit te voeren zijn.". Ze doelt op het feit dat de jongste zeven jaar is en de oudste van de beginners net elf is. "Wat mij steeds weer opvalt is dat iedereen erbij hoort, ook de jongsten. Nooit wordt er gepest of gemeen gespeeld en iedereen neemt het voor elkaar op".

Yvonne als violiste Yvonne als jeugdtrainster

Yvonne vertrok in 2001 voor drie jaar naar Zürich om daar viool te gaan studeren. Vlak voor het vertrek maakte ze haar eerste cd.

Gerd Fröberg

Gerd Fröberg beklom in 1998 de Mont Blanc. Hij klom tot een hoogte van 4807 meter.

Foto: De Dordtenaar 29 augustus 1998

Theo Limpens

Theo Limpens is een zeer verdienstelijke marathonloper. Hij liep vele wedstrijden waaronder de marathon van Rotterdam in 1989 en in 1997. Zijn snelste tijd was 3 uur, 27 minuten en 51 seconden. In 1990 liep hij de marathon van Berlijn. Opmerkelijk was dat hij op 3 seconden na dezelfde tijd als in Rotterdam 1989 liep.

Theo Limpens tijdens de marathon van Berlijn in 1990.

Theo was ruim 7 jaar lid van het bestuur van Shot'65 als toernooicommissaris midden jaren tachtig. En is al heel lang lid van Shot'65. Hij speelde onder andere al tafeltennis bij VOZ eind jaren vijftig.

Droomhuwelijk

In de loop van de jaren is er heel wat getrouwd binnen Shot'65. Het meest aansprekende huwelijk is dat van Erik Jan Bosselaar en Gerdie Keen. Shot'65 keek er al maanden naar uit maar eindelijk was het dan zover. Op donderdag 15 maart 2001 trouwden zij in het gemeentehuis in Zwijndrecht.

Gerdie Keen, voormalig topspeelster en zelfs zilveren medaille winnares op de Europese kampioenschappen leerde Erik Jan Bosselaar kennen toen Shot'65 in korte tijd drie interlands en een kick off organiseerde.

Het klikte echter pas toen Erik Jan met een aantalvrienden de verre reis naar Tsjechië aanvaarde op daar het Nederlands team aan te moedigen. De jeugd was massaal aanwezig voor het gemeentehuis en bekogelde het kersverse bruidspaar met honderden tafeltennisballetjes.

Op het bordes van het gemeentehuis

Het feest in de Westerkade duurde tot in de kleine uurtjes. Vele shot leden vonden de weg om het bruidspaar te feliciteren. Later op de avond verraste eerste team speelster Lisette van Waas iedereen door Steven van Woerkens ten huwelijk te vragen. Hij zei JA!!

Gerdie Keen nieuwe jeugdtrainster

Gerdie Keen als jeugdtrainster aan de slag bij Shot'65

Gerdie Keen is sinds 2000 de jeugdtrainster van Shot'65. De aanwas van jeugd is enorm. Extra trainingsgroepen en een wachtlijst is het resultaat. Samen met Lisette van Waas en Bram de Muijnck verzorgt ze de trainingen van de jeugd op woensdag en op vrijdag.

Dames 1

Het lukte Shot'65 om in september 1997 een damesteam op de been te brengen. Het team startte met Yvonne Smeulers, Lisette van Waas en Ria Slingerland. Een jaar later werd Sjoukje Knobbe gevraagd om mee te gaan spelen. Yvonne Smeulers verhuisde naar Vice Versa uit Oudenbosch. Het begin verliep stroef qua prestaties. Maar na 2 seizoenen van wennen draaiden de drie dames mee in de top van de vierde divisie. In het seizoen 2000-2001 bleven zij tot de laatste wedstrijd in de race voor de titel. Helaas ging die net aan hun voorbij.

vlnr: Lisette van Waas, Sjoukje Knobbe en Ria Slingerland.

(Trainings) kampen

In 1993 werd voor de eerste keer een kamp georganiseerd. De locatie was Esbeek. Wat iedereen nog vers in het geheugen ligt was het feit dat de laatste groep die terug kwam van de dropping België was ingelopen en pas om 5.30 uur terug was op de basis.

De kampgangers van Esbeek 1993

Na het tweede kamp in 1994 was het een tijdje stil. Tot in 2001 het idee werd geopperd om een trainingskamp te houden. Het werd een doorslaand succes. Drie dagen van veel tafeltennissen en vooral veel plezier. 2 nachten slapen in een grote legertent op het grasveld achter de speelzalen. s'Avonds een kampvuur, veel moppen tappen en vooral weinig slapen.

De begeleiders hadden eer van hun werk. 20 deelnemers waren na afloop zeer tevreden over het programma. Voor herhaling vatbaar dus.

De deelnemers en begeleiders van het eerste officiële trainingskamp
van Shot'65 gehouden in 2001.

Buitenlandse contacten

Eddy van den Broek had de volgende herinneringen aan de uitwisselingen met het buitenland: Het zal in de zeventiger jaren zijn geweest, dat een lid van onze vereniging tijdens zijn vakantie een tafeltennisspeler uit Duitsland heeft ontmoet, ergens uit de buurt van Oldenburg. Ze spraken af dat hij wel wat spelers bij elkaar kon krijgen om een keer in Duitsland te komen spelen. Het was in de tijd dat Meat-Love voor de eerste keer populair was met het nummer "Paradise by the dashboardlight". Op een vrijdag namiddag in februari togen een twaalftal leden in drie auto's richting het Oosten.

Het weer was erbarmelijk slecht. Regen, regen en nog eens regen. Bij de grens (Hengelo) de ruiten gepoetst om de vettigheid te verwijderen en gelukkig werd het droog op het moment dat wij de autobahn bij Rheine bereikten met ruim twee uur achter op het schema. Het gas er dus op richting Oldenburg, een ieder voorbij. De auto's die wij passeerden maar knipperen met hun lichten. Toch maar even gestopt op een parkeerplaats alwaar wij bij het uitstappen direct onderuit gingen door een laag ijs van twee centimeter, ijzel dus. Met het zweet in de handen stapvoets verder. Aangekomen in het dorp waren de gastheren reeds vertrokken uit de plaatselijke kroeg, waar was afgesproken. Geen nood, de kroegbaas was ingelicht. René Gaillard ontpopte zich als een bierkenner en werd tot professor gebombardeerd. Na de gebruikelijke plichtplegingen naar onze gastgezinnen geglibberd. De onderlinge wedstrijden op zaterdag waren heel gezellig. Wie er uiteindelijk gewonnen heeft is mij ontschoten. 's Avonds de gehele afvaardiging van Shot 65 met gastgezinnen uitgenodigd bij de voorzitter thuis. De kelder was ingericht als disco, bar en restaurant. Drank en eten in overvloed, waarbij de combinatie van bier met apfelkorn heel populair was, het vroor tenslotte dat het kraakte. In de loop van de avond werd een aantal leden onbekwaam afgevoerd naar de slaapetage, ontdaan van hun kleding, zodat zij later bij het bezichtigen van en het zoeken naar een gezamenlijke rustplaats, als Adams attractie konden worden bezichtigd. De bijl waarmee de gastheer door het huis liep hebben we niet terug gevonden. De volgende morgen, zondag, vroeg op. Men had ons ingeschreven voor een regionaal toernooi, ontvangst door de burgemeester en andere hoogwaardigheids figuren. Maar plots consternatie, wij hadden vrouwelijke spelers bij ons, dat kon niet. Dat werd dus ze spelen mee of we spelen geen van allen. Het enige wat ik me nog herinner van dit toernooi is, dat de tegenstander vroeg "sind Sie fertig, … eins – null". Ik had nog geen bal langs zien komen, waarschijnlijk een kater?

Na een trip in de omgeving en een gezamenlijke lunch werd de terugtocht aanvaard.

Oktober 1985. De Shotploeg die speelde tegen de Belgen uit St. Hendricus.

Leden van verdienste

In de loop van de jaren zijn er diverse leden onderscheiden met de titel " Lid van Verdienste" of "erelid".

Erelid
Dolf van den Berghe
Lid van verdienste
Cock van den Berghe
Lid van verdienste
Wim van Hees
Lid van verdienste
Wim Groeneweg
Lid van verdienste
Herman de Kok
Vorige pagina
rt
rb
© Copyright 2013 - 2024 - Tafeltennisvereniging Shot '65