lt
lb

Shot '65 kijkt uit naar play-offs

Dennis Wierenga
  Foto: John de Pater

Het eerste team van tafeltennisvereniging Shot'65 uit Zwijndrecht bereidt zich voor op de play-offs. Inzet is promotie naar de derde divisie.

Door Jan J. Timmer

Zwijndrecht - Dennis Wierenga, Roland Dekker en Harmen van Rossum hebben zin in het 'toetje'. "Dit soort wedstrijden zijn voor een sporter de krenten in de pap", glimlacht Dennis Wierenga. "Duels die op het scherpst van de snede worden uitgevochten, waarbij je moet knokken voor elk punt. Ik verheug me erop en mijn teamgenoten ook."

In de reguliere najaarscompetitie presteerde Shot boven verwachting goed. "Nadat de club afscheid had genomen van zijn twee sterkste spelers was het even afwachten hoe we het in een nieuwe samenstelling zouden doen", aldus Wierenga. "Maar dat pakte prima uit met deze play-off plaatsing als mooi resultaat." Daarin geldt nummer 1 Scyedam als de uitgesproken favoriet en gelden Shot, Taveba (Barendecht) en Salamanders uit Wateringen als outsiders. "In de najaarscompetitie konden we Scyedam aardig bijbenen", weet Dennis Wierenga. "We verloren uiteindelijk nipt met 6-4. Mochten we in de play-offs doordringen tot de finale dan komen we ongetwijfeld weer tegen deze club in actie. Er liggen mogelijkheden, zeker tegen hun derde man die nét even wat minder sterk is dan zijn twee ploeggenoten. Maar echt zwakke plekken heeft Scyedam niet, dus zullen wij zelf in topvorm moeten zijn om te kunnen stunten. Eerst echter wacht ons komend weekeinde een dubbele halve finale tegen Salamanders. Het lijkt me handig als we die eerst goed doorkomen, ha ha! Komende zaterdag spelen we eerst thuis in onze eigen Walburghal, de vrijdag daarop is de uitwedstrijd."
Aan soliditeit ontbreekt het Shot'65 zeker niet, zo mag geconstateerd worden in de aanloop naar de play-offs. "We hebben in onze partijen alle drie een winstmoyenne van boven de zestig procent", heeft Wierenga berekend. "Roland springt daar zelfs nog tien procent bovenuit. Hij is in topvorm. dat kunnen we straks goed gebruiken."

Shot'65 hoopt vurig om te promoveren naar de derde divisie, een niveau waarop de Zwijndrechtse tafeltennisclub al vaker uitkwam. "Onze vereniging heeft zelfs nog even in de tweede divisie gespeeld", weet Dennis Wierenga."Meestal was het echter zo dat we een beetje tussen de derde divisie en de Hoofdklasse in hingen. We hopen de stap omhoog opnieuw te kunnen zetten, maar eenvoudig zal dat niet worden. Eén ding is zeker: we gaan er vol voor en zien dan wel waar het schip strandt!"

De Zwijndrechtse Kombinatie van 11/11/2018

Foto: John de Pater


Terug naar het overzicht.

rt
rb
© Copyright 2013 - 2024 - Tafeltennisvereniging Shot '65