lt
lb

Shot '65 blij met derde divisie-rentree

Roland Dekker
  Foto: John de Pater

Shot'65 is terug in de derde divisie. En Roland Dekker heeft goede hoop dat de Zwijndrechtse tafeltennissers zich op dat niveau gaan handhaven.

Door Jan J. Timmer


Zwijndrecht - "In februari barst de nieuwe competitie los", weet de 28-
jarige sportman die samen met Harmen van Rossum en Dennis Wierenga deel uitmaakt van het keurkorps van Shot'65. "Tot die tijd bereiden we ons voor met deelname aan toernooien en hoop ik zelf nog wat extra traininkjes mee te kunnen pakken. Door mijn wisselende diensten is dat tot nu toe best een probleem geweest, maar als je in de landelijke competitie een beetje wilt meekomen zul je toch wat meer uren moeten maken, weet ik." Dat Shot'65 via de play-offs promotie afdwong was een regelrechte verrassing. "Klopt", zegt Roland Dekker. "Vooraf was Scyedam de torenhoge favoriet. Maar uitgerekend die ploeg liet zich in de halve finale de kaas van het brood eten door Taveba uit Barendrecht. Zelf wonnen we in de halve eindstrijd vrij eenvoudig met 7-3 en 6-4 van Salamanders. Tja, en toen kwam die finale tegen Taveba. We speelden op neutraal terrein bij Combat in Bleiswijk en de wedstrijd ontpopte zich als een ware thriller. Taveba had een ijzersterke kopman tegen wie we alle drie onderuit gingen. Dat was van te voren al min of meer ingecalculeerd. Het was daarom zaak om in de andere partijen de punten wél te pakken. We wonnen uiteindelijk na een heel regiment vijfsetters met 6-4 en de promotie was binnen! Sleutelduel was een pot waarbij Dennis Wierenga in de vijfde set een 7-10 achterstand omboog tot 14-12 winst. Toen dat punt binnen was voelden we dat het niet meer mis kon gaan. En zo gebeurde het ook. Man man, wat waren we blij! Een geweldige ontlading. En nu op naar de derde divisie. Op papier zouden we er als een baksteen uit moeten kletteren, maar toch heb ik hoop dat we ons gaan handhaven. Ik baseer dat op het feit dat er nog rek in ons team zit. We kunnen absoluut nóg beter dan we tot nog toe hebben laten zien. Laat maar komen dus die competitie, ha ha! We hebben er ongelooflijk veel zin in."

Roland Dekker geldt als een echte clubman. Op zijn veertiende werd hij lid van Shot'65, waar hij de jeugdopleiding doorliep en uiteindelijk in het eerste team terecht kwam. "Dat gebeurde deze zomer nadat één van onze beste spelers naar een andere vereniging vertrok. Mijn debuut op dit niveau is me overigens goed bevallen. Ik kwam tot een relatief hoog scoringspercentage, hoger in ieder geval dan waar ik van te voren op had durven rekenen. Kortom: de start was goed."

De Zwijndrechtse Kombinatie 15/12/2018Terug naar het overzicht.

rt
rb
© Copyright 2013 - 2023 - Tafeltennisvereniging Shot '65