lt
lb

Koen Vink behaalt titel op OZK

19 mei 2015
ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag vonden de jaarlijkse Open Zwijndrechtse Kampioenschappen plaats in de Walburghal. Ook dit jaar speelden meer dan honderd tafeltennissers om de titels in verschillende klassen. Hierbij vielen meerdere (oud-)spelers van Shot’65 in de prijzen. Afgelopen zaterdag vonden de jaarlijkse Open Zwijndrechtse Kampioenschappen plaats in de Walburghal. Ook dit jaar speelden meer dan honderd tafeltennissers om de titels in verschillende klassen. Hierbij vielen meerdere (oud-)spelers van Shot’65 in de prijzen.
[26-09-2015]  Koen Vink behaalt titel op OZK (Klein)

In de GH-klasse was het Martijn Verschoof die in zijn eerste toernooi voor Shot 65 direct de titel voor zich opeiste. De overige vier spelers van Shot’65 die in de ochtendsessie startten (F- en GH-licentieklasse) konden geen potten breken. In de middag verschenen de spelers uit de E-licentieklasse en de gecombineerde BCD-licentieklasse achter de tafel. In de verliezersronde van de E-klasse slaagde Jeroen van de Dool erin om de finale te halen. In de winnaarsronde slaagden maar liefst zes spelers van Shot’65 erin om de laatste twaalf te halen.

Onderspit

Tom Nieuwenhuys en Kees Geluk kwamen het verst maar dolven beide het onderspit tegen een speler van Tavenu (Numansdorp). In de zinderende strijd om de derde plaats won Nieuwenhuys met 16-14 in de vijfde game van Geluk en kwam daarmee op het podium. Winst in deze klasse was voor Stephan Vreeman die in de finale teamgenoot Wim van Eeren versloeg. In de hoogste klasse was het genieten geblazen. Een aantal favorieten slaagde er niet in om de winnaarsronde te behalen: uiteindelijk bleek Martijn Bekker (oud-speler van het eerste team van Shot’65, maar nu uitkomend voor De Sprint Brielle) de beste in deze verliezersronde. In de hoofdronde werden meerdere wedstrijden pas laat in de vijfde game beslist. De halve finales leverden de verwachte namen op: Albert van Beek (Shot’65) stuitte hierin op Koen Vink (Shot’65), die hij in de finale van de clubkampioenschappen nog kansloos had gelaten.

Ternauwernood

Vink, die ternauwernood de halve finales had bereikt, slaagde er nu wel in vijf games in om van Beek te verslaan. In de andere halve finale trof Han Geluk (ook oud-speler van het eerste team van Shot’65, maar nu uitkomend voor US Amsterdam) titelverdediger Peter van Iwaarden (TTC Middelburg). Ook deze wedstrijd mondde uit in een spannende strijd waarin Geluk een herhaling van de finale van 2014 voorkwam. In de strijd om de derde plaats nam van Beek weliswaar een 2-0 voorsprong in games, maar uiteindelijk was het titelverdediger van Iwaarden die toch nog derde wist te worden. De finale tussen de oud-teamgenoten Geluk en Vink kende een spannende start.
Zowel de eerste als de tweede game gingen nipt naar Vink (twee keer 12-10). Nadat Vink ook in de eerste punten van de derde game iets scherper bleek dan Geluk was het beslissende aatje geslagen en kon Vink na de verloren finale van 2014 dit jaar wel de titel voor zich opeisen tijdens de OZK senioren. Over twee weken (op zaterdag 23 mei) vindt het jeugdtoernooi plaats met wederom veel spelers van Shot’65 in actie.
Terug naar het overzicht.

rt
rb
© Copyright 2013 - 2024 - Tafeltennisvereniging Shot '65