lt
lb

Shot ‘65 zoekt de leerlingen van de basisscholen op

‘De jeugd vindt mondjesmaat de weg naar kleine sporten als tafeltennis’


Zwijndrecht – Ook tafeltennisvereniging Shot ‘65 heeft zich verbonden aan Toppiecoach, de organisatie die in Zwijndrecht de jeugd met tal van sport – en kunstprojecten laat kennismaken. Leden van Shot ‘65 maken de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 op de basisscholen vertrouwd met tafeltennis. Daarnaast is het thuishonk van Shot ‘65, de Walburghal, twee zaterdagochtenden gereserveerd voor trainings- en kwalificatierondes. Op de derde zaterdagochtend, 28 mei, worden dan de finalepartijen gespeeld om het Zwijndrechts kampioenschap voor basisschoolleerlingen.

Jeugd
“Ooit telden we zestig jeugdleden,” memoreert Erik Jan Bosselaar (43), voorzitter sedert anderhalf jaar van Shot ‘65. “Nu tellen we er slechts vijftien. Een verklaring? De jeugd vindt mondjesmaat de weg naar kleine sporten als tafeltennis. Het is niet alleen bij ons. Grote sporten zoals voetbal en hockey hebben er minder last van. Die sporten zijn vaker in beeld en elk kind kent wel iemand in zijn omgeving die voetbalt of hockeyt. Kinderen gaan niet zomaar naar tafeltennis. Maar zijn ze eenmaal over de streep dan vinden ze het tafeltennissen meestal hartstikke leuk. Het spelletje kan zelfs knap verslavend zijn. We hopen dat de samenwerking met Toppiecoach ons uiteindelijk ook leden op gaat leveren. We hebben ze best wel wat te bieden.


Zonder overdrijving durf ik te zeggen dat onze trainersstaf bovengemiddeld gekwalificeerd is. Het mag duidelijk zijn: als bestuur hebben we de focus helemaal op de jeugd gericht. Of de samenwerking met Toppiecoach een succes wordt, is nog onduidelijk. Misschien heeft het ook wat tijd nodig om aan te slaan. Geeft niet, we zien ledenwerving ook als een zaak van de lange adem.”

Ziekenbezoek
Erik Jan Bosselaar, die inmiddels drie vestigingen van de Hypotheker bestiert, was zelf een verdienstelijk tafeltennisser. Tien jaren geleden stopte hij echter om met zijn andere passie, zaalvoetbal met de Shotboys, verder te gaan. Anderhalf jaar geleden was het echter ‘over en sluiten’. Gescheurde kruisbanden speelden hem parten. Tafeltennisvriend Steven van Woerkens kwam op ziekenbezoek en vertelde hem, en passant, dat bij Shot ‘65 het voorzitterschap nog altijd vacant was en of hij er misschien eens over na wilde denken. Het werd dus ‘ja’.
“Ik was de club nooit helemaal uit het oog verloren en het was niet fijn om te zien dat de vereniging stuurloos was. Er was een crisissfeertje.
Er werd meer gemopperd. En waren er ideeën dan werden ze niet uitgevoerd,” vertelt Bosselaar. “Ik heb het voorzitterschap op me genomen met de gedachte: wat me zakelijk lukt, moet me toch ook met een vereniging lukken.
Ik heb de boel geanalyseerd en kwam tot de


De maandagavondtraining van Shot ‘65 in de Walburghal.

De maandagavondtraining van Shot ‘65 in de Walburghal.
conclusie dat er behoefte was aan stabiliteit en gezelligheid. Stabiliteit krijg je door zaken goed te regelen en gezelligheid wordt voor een belangrijk deel bepaald door activiteiten.”

Vrijwilligers
Erik Jan Bosselaar besluit: “Ik ben met een stuk of vijfentwintig mensen gaan praten. Meer dan twintig van hen zeiden meteen ja op de vraag of een taak binnen de vereniging op zich wilden nemen. Dat is toch geweldig. Mij hoor je

dan ook niet klagen over een gebrek aan vrijwilligers. Shot ‘65 is inmiddels een club van veelal trouwe en enthousiaste leden die recreatief of prestatief een balletje slaan en waar de jeugd dus van harte welkom is.”


Tekst en foto: Michel van Straten 
Uit de Brug van Woensdag 9 maart 2016


Terug naar het overzicht.

rt
rb
© Copyright 2013 - 2023 - Tafeltennisvereniging Shot '65